Ερμιόνη​ Τυλιπάκη

Γεια, είμαι η Ερμιόνη!
Μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών, σύζυγος του καλύτερού μου φίλου, λάτρης των ταξιδιών, του κινηματογράφου, της μουσικής και του καλού φαγητού. Είμαι επίσης το άτομο που μαγειρεύει, φωτογραφίζει και γράφει τα -μακροσκελή συνήθως- κείμενα για τις συνταγές που παρουσιάζονται στο food blog The one with all the tastes!

Υπάρχει προσωπικός χρόνος ;

Λοιπόν… είμαι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, μαμά 2 μικρών κοριτσιών, νοικοκυρά (με τάσεις ψυχαναγκασμού όσον αφορά την καθαριότητα και την τάξη) και food blogger. Η εύκολη απάντηση είναι μάλλον όχι. Παρόλα αυτά, επειδή θεωρώ τον προσωπικό χρόνο ανεκτίμητο, έμαθα να διαχειρίζομαι καλύτερα τις προτεραιότητές μου και να δίνω σημασία σε όσα πραγματικά έχουν αξία, οπότε καταφέρνω να έχω έστω και λίγο ποιοτικό χρόνο για μένα και την οικογένειά μου σε καθημερινή βάση.

Tί είναι αυτό που σου δίνει δύναμη;

Οι μικρές καθημερινές στιγμές, ένα χαμόγελο από τα κορίτσια μου, μια αγκαλιά από τον σύντροφό μου, ένα ωραίο τραγούδι, η επαφή με τη φύση, ο ποιοτικός χρόνος με αγαπημένα πρόσωπα, η ενασχόληση με δραστηριότητες που με εκφράζουν.

Τί θα έκανες ξανά από την αρχή, καλύτερα ή και καθόλου αν γύριζες τον χρόνο πίσω;

Καλή και δύσκολη ερώτηση… Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ευχηθεί να μπορούσα να γυρίσω πίσω στο χρόνο και να πράξω διαφορετικά σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Σκέφτομαι ωστόσο ότι ένα ταξίδι στο χρόνο θα επηρέαζε την παρούσα κατάσταση μου και αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελα! Είμαι ευγνώμων για όλες τις επιλογές ή τα τυχαία γεγονότα που με οδήγησαν εδώ.

Πες μας έναν μύθο που κατέρριψες ή όχι, ως μητέρα.

Αν το καλοσκεφτώ, είμαι σίγουρη πως θα συμπεράνω ότι έχω καταρρίψει τους περισσότερους, αν όχι όλους τους σχετικούς με τη μητρότητα μύθους! Πριν γεννηθεί η πρώτη μου κόρη, πίστευα -αλλά μου έλεγαν κιόλας άλλες μανούλες- πως μόλις αγκαλιάσω το μωράκι μου, θα νιώσω πως κρατώ τον κόσμο όλο στα χέρια μου. Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωσή μου. Όταν κράτησα στα χέρια μου την Ιφιγένεια, την κοιτούσα συγκινημένη αλλά και απορημένη. Κουρασμένη, πελαγωμένη και μην έχοντας την παραμικρή ιδέα πώς να είμαι μαμά. Άργησα να νιώσω αυτή την «άνευ όρων» αγάπη και το μητρικό ένστικτο. Τώρα πια δεν με αμφισβητώ ως μαμά, αλλά η αρχή ήταν σίγουρα δύσκολη!

Γράψε μας μία αγαπημένη συνταγή.

Ακόμα πιο δύσκολη ερώτηση! Στο blog δημοσιεύω απλές και ιδιαίτερες συνταγές που έχουμε δοκιμάσει αρκετές φορές και που εν τέλει έχουμε αγαπήσει.

Εφόσον πρέπει να επιλέξω μία, σας προτείνω να δοκιμάσετε το αγαπημένο μας παγωτό nutella, που φτιάχνεται εύκολα, χωρίς παγωτομηχανή!

Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε στο blog μου εδώ!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s