Ελένη Καπετανάκη

 

 

 

Με λένε Ελένη και το γιο μου Ιάσονα. Είμαι χωρισμένη, ζω μαζί του και αυτή η συγκατοίκηση ξεπερνά τις καλύτερες προσδοκίες μου.  Θεωρώ τον εαυτό μου αφάνταστα τυχερό που έγινα μητέρα. Το ομορφότερο ταξίδι.

Υπάρχει προσωπικός χρόνος ;

Ο απόλυτα προσωπικός μου χρόνος είναι τα σαβατοκύριακα που ο γιος μου μένει με τον πατέρα του. Επειδή είναι πια έφηβος ο χρόνος που πρακτικά χρειάζεται ν’ ασχοληθώ μαζί του είναι πολύ λίγος. Οι ανάγκες του είναι περισσότερο να μοιραστεί πράγματα που σκέφτηκε,που ανακάλυψε και να ζητήσει τη γνώμη μου σε θέματα που τον απασχολούν (ουκ ολίγα μια και μπήκε πια στην εφηβεία).

Tί είναι αυτό που σου δίνει δύναμη;

Οι φίλοι, οι ώρες που περνάω με αυτούς που αγαπάω και με αγαπούν.  Η πίστη στους ανθρώπους γενικά και στη δυνατότητα αλλαγής τη δική μου και κατά συνέπεια των άλλων.

Τί θα έκανες ξανά από την αρχή, καλύτερα ή και καθόλου αν γύριζες τον χρόνο πίσω;

Τίποτα. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Περισσότερο με απασχολεί να αγαπήσω τον εαυτό μου στο παρελθόν, να κρατήσω ό,τι είναι χαρούμενο, θετικό, δημιουργικό, να κατανοήσω τις λύπες και τα λάθη έτσι ώστε είναι διαφορετικό το παρόν και το μέλλον. Πιο συμβατό με αυτά που πραγματικά θέλω.

Πες μας έναν μύθο που κατέρριψες ή όχι, ως μητέρα.

Όλα όσα φανταζόμουν πριν γίνω μητέρα για το πώς θα είναι να είμαι μητέρα καταρρίφθηκαν και συνεχίζουν να καταρρίπτονται.

Γράψε μας μία αγαπημένη συνταγή.

 

Κοτόσουπα με αυγολέμονο. Απλά πράγματα: αλέιφεις το κοτόπουλο με λεμόνι, βραζεις το κοτόπουλο μαζί με κρεμμυδάκια και καροτάκια, λίγο αλάτι, λίγο λαδάκι. Αφαιρείς τον πρωτο αφρό μόλις αρχίζει να βραζει. Όταν βρασει βάζεις σε ένα πιατο το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Βάζεις μέσα ρύζι γλασέ. Αφού βράσει χτυπάς αυγολέμονο, το φέρνεις σιγά σιγά στη θερμοκρασία της σουπίτσας ρίχνοντας κουταλίτσες ζωμού μέσα και μετά το ρίχνεις στη σούπα. Έτοιμο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s