Μαμάδες ενωμένες ποτέ “νικημένες”.

Θα μπορούσε αυτός ο τίτλος να είχε από κάτω πολλές ιστορίες που το αποδεικνύουν αυτό δηλαδή όταν οι μαμάδες ενώνονται δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν!

Σήμερα όμως θα διηγηθώ την δική μου πρόσφατη ιστορία για μία νίκη που μου συνέβει πριν από 4 μήνες που ήμουν χωρίς υπομονή, χωρίς άλλες αντοχές και φυσικά κακή διάθεση, κλεισμένη στο σπίτι με την τότε κοράκλα μου 10 μηνών.

Πρίν 4 μήνες περίπου πήγαινα να πάρω τον μεγάλο μου γιό από το σχολείο με την μικρή στο καρότσι, φαινόμουνα αρκετά καταβεβλημένη. Εκεί συνάντησα μία άλλη μαμά με ένα αγοράκι στην ηλικία του Ηλία και άλλο ένα μικρότερο την ρώτησα πως τα καταφέρνει, εκεί τις είπα πως είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης μου πρότεινε να πάω σε ομάδες μαμάδων με μωρά και πιό συγκεκριμένα μου είπε για τον Κύκλο και τις συναντήσεις υποστήριξης νέων μαμάδων. Τον Κύκλο τον είχα γνωρίσει σε μία συνάντηση στο Playgroup για τον θηλασμό δεν γνώριζα όμως τι άλλο έκανε έτσι μπήκα και το έψαξα πήρα τηλέφωνο και δήλωσα συμμετοχή για την επόμενη συνάντηση μαμάδων με μωρά. Πήγα μες το άγχος και τα νεύρα, εκεί ήταν η Αφροδίτη – να βάλω καφέ? μου λεέι – ναι ναι, απαντάω και προσθέτω – θέλω να κάνω και ένα τσιγάρο ξέρεις δεν είμαι και πολύ “σκληροπυρινηκή”, – ούτε και εγώ μου απαντά! Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησα να χαλαρώνω. Ήρθανε 2-3 ακόμα μαμάδες με τα μωρά τους κλείσαμε την πόρτα και ξεκινήσαμε να λέμε τον “πόνο” μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Είχα πάει με ένα αίσθημα παραίτησης κυρίως απο το θηλασμό και έφυγα με το κεφάλι ψηλά αγκαλιά με την καταπληκτική κόρη μου να συνεχίζουμε να θηλάζουμε μέχρι σήμερα. Αυτές οι συναντήσεις αν και για 2η φορά μητέρα μου δώσανε πολλά, κυρίως όμως αγκαλιάσανε την κούρασή μου και μου άπλωσαν το χέρι, δεν είσαι μόνη σου όλες τα ίδια περνάμε και εμείς εδώ είμαστε.

Ξεκίνησα και γιόγκα μαζί με την μικρή μου στον Κύκλο με την Αριάδνη μία υπέροχη δασκάλα που μας κάνει και τις δυό να περνάμε πολύ καλά κάθε Πέμπτη. Τεντώνουμε το σώμα μας και χαλαρώνουμε! Namaste

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Αφροδίτη η Σοφία και η Μαρία έχουν φτιάξει έναν Κύκλο για όλες μας. Ακολουθείστε τον Κύκλο στην σελίδα του στο facebook για να ενημερώνεστε, κάποια συνάντηση σίγουρα σας ταιριάζει!

Κύκλος – Υποστήριξη Γυναικών Μητρότητας Θηλασμού -Ibclc

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s