Καλό μήνα, Σεπτέμβιος εν όψει!

DON'T QUITΣήμερα πρώτη μέρα στην δουλειά, λαχάνιασα λίγο άλλαξα και τρένο για να βρώ θέση…

Κοριτσάκι μου καλό και εσύ εδώ μαζί μου, μπήκαμε στον 5ο μήνα ααα! θα πάμε να ψηφίσουμε κιόλας. Και με αυτήν την ευκαιρία να σου πω κοριτσάκι μου γλυκό πως η ψήφος είναι ένα μεγάλο προσόν δεν πρέπει να το φοβάσαι και ούτε να το περιφρονείς επειδή εμείς το έχουμε ήδη αποκτήσει, ξέρεις οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία ξεκίνησαν να ψηφίζουν μόλις το 2015, ναι σωστά το 2015!!!

Φυσικά υπάρχει και άλλη πλευρά να απαρνηθείς συνειδητά το δικαίωμα σου δηλαδή να απέχεις από τις κάλπες για να δηλώσεις με αυτή την πράξη πως δεν πάει άλλο, δεν λειτουργεί!!!!

Θα προσπαθήσω μετά από 18 χρόνια όλα αυτά να έχουν αλλάξει στο υπόσχομαι. Μπορώ να φανταστώ ένα κόσμο με άμεση δημοκρατία, κοινωνικές δομές, εκπαίδευση και υγεία με τον άνθρωπο κεντρική αξία.

Το νοιώθεις πως βράζει το μέσα μου οι μέρες πλησιάζουν και πραγματικά δεν ξέρω που θα βάλω αυτόν τον σταυρό γιατί για έναν μιλάω από όλους αυτούς μπορεί μόνο ένας άνθρωπος να με εμπνεύσει και πάλι μήπως έχασα την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους? Όχι ποτέ δεν θα συμβεί αυτό, το καλό μέσα μας είναι εκεί υπάρχει. Αυτή είναι η μία πλευρά, αυτή που με έχει αποθαρύνει από την άλλη είναι κάτι φανταστικοί τύποι που δίνουν και την καρδιά τους καθημερινά για τους πρόσφυγες που εισέρχονται στην χώρα μας για να μεταβούν έπειτα σε κάποια άλλη ευρωπαική χώρα.

Πρόσφυγες, άνθρωποι που χρειάζονται την φροντίδα μας, άνθρωποι που ξεφύγαν από τον τοίχο του σπιτιού τους που κατέρεε πάνω τους, άνθρωποι που μπήκαν σε μία βάρκα με τα παιδιά τους αγκαλιά…άνθρωποι σαν εσένα σαν εμένα.

Έχω την πίστη πως όλοι μας όπως είπα και παραπάνω έχουμε το καλό μέσα μας! Μία πληροφορία που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη για το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα που αναρτήθηκε σήμερα στο fb από την Λαρίσσα Βεργού

“Μετά από 15 μέρες λειτουργίας του ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα αρχίζουν να εμφανίζονται σιγά- σιγά και οι πρωτες ελλείψεις απο τις αποθήκες της Δομής, άμεση προτεραιότητα αποτελούν τα ειδη προσωπικής υγιεινής. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάει πράγματα απευθείας εκεί. Υπάρχει η κατάλληλη διοικητική υποστήριξη ώστε να παραληφθεί οποιαδήποτε βοήθεια.
Ποιο αναλυτικά οι αναγκες είναι οι παρακατω:
1. Οδοντόβουρτσες
2. Οδοντόκρεμες (μεσαίου μεγέθους)
3. Σαπούνια
4. Σαμπουάν (μεσαίου μεγέθους)
5. Απορρυπαντικό ρούχων
6. Σφουγγαριστρες, κουβάδες, σκούπες και φαρασια (100)
7.Χαρτί Α4, μαρκαδοροι, και ξυλομπογιες
8. Ξυραφάκια, και σακούλες απορριμάτων.
9. Ζάχαρη
10. Κονσέρβες
11. Μπιμπερο
12. Νερό
13. Πλαστικά ποτηρια”

Αυτά για καλό μήνα κόρη μου και στις πιό δύσκολες στιγμές πάντα μία φωτεινή ένδειξη θα ξεπροβάλλει να το θυμάσαι αυτό!

DON'T QUIT (1)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s