Αγγελική Δαρλάση

11024551_10152778925558155_1080015608_o

Callformom: Μία τέλεια μαμά πως είναι?

Ageliki: Ποιος άνθρωπος είναι τέλειος; Πως μια μαμά λοιπόν μπορεί να είναι τέλεια; Μέσα από την ατελή μας ανθρώπινη φύση προσπαθούμε ως μάνες να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε – πολύ συχνά φτάνοντας και ξεπερνώντας τα όριά μας, εκπλήσσοντας ακόμη κι εμάς τις ίδιες με τη δύναμη που ανακαλύπτουμε πως μπορεί να διαθέτουμε. Μια καλή μαμά πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα καλός κι ωραίος άνθρωπος, με αξίες η ίδια. Αν ως άνθρωπος δεν μπορείς να μοιραστείς, να προσφέρεις και να αγαπήσεις ανιδιοτελώς, να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, να ζητάς συγγνώμη και να συγχωρείς, να είσαι ταπεινή και περήφανη ταυτόχρονα, να σέβεσαι, να αποδέχεσαι, να κατανοείς τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου, τότε δεν ξέρω… μάλλον, δύσκολα τα πράγματα. Το να γίνεις γονιός μπορεί να φέρει στο φως και να μεγεθύνει τις πιο όμορφες και πιο άσχημες πτυχές της προσωπικότητάς σου, νομίζω. Όσο περισσότερο ουσία έχεις και καλλιεργείς μέσα σου ως άνθρωπος, τόσο καλύτερη μαμά μαθαίνεις να είσαι. Είναι ίσως η πιο απαιτητική, δύσκολη, όμορφη, θαυμάσια και θαυμαστή «δουλειά».

Callformom: Προσωπικός χρόνος υπάρχει?

Ageliki: Τώρα πια που τα αγόρια μου είναι εφτά κι εννιά χρονών υπάρχει λίγο περισσότερος. Για διάβασμα, σινεμά, θέατρο, συναντήσεις με φίλους.

Callformom: Πόσες φορές το χρόνο φοράς ψηλοτάκουνα?

Ageliki: Μόλις πριν λίγες ημέρες αγόρασα ένα ζευγάρι, μετά από πολλά χρόνια! Κάποτε, σε μια άλλη ζωή πριν γίνω μαμά, φορούσα αρκετά συχνά. Μου αρέσουν και λέω να ξαναρχίσω να φοράω λίγο πιο συχνά (όχι δωδεκάποντα βέβαια!).

Callformom: Ποιό είναι το αγαπημένο σου ρούχο?

Ageliki: Τα αεράτα, θηλυκά φορέματα. Και τα τζιν παντελόνια.

Callformom: Γράψε μας μία αγαπημένη συνταγή

Ageliki: Κέικ καρότο. Γίνεται ανάρπαστο κι είναι θρεπτικό κι υγιεινό. Θα το βρείτε στο σάιτ «Συνταγές της παρέας» https://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-karoto.html. Μόνο που εγώ βάζω τέσσερα αυγά αντί για πέντε κι αντικαθιστώ το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο και τη λευκή ζάχαρη με μαύρη (1 κούπα) και μέλι (2-3 κουταλιές). Γενικώς χρησιμοποιώ ελαιόλαδο στις συνταγές κι αποφεύγω τα φυτικά έλαια και τη λευκή ζάχαρη.

Είμαι συγγραφέας παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας και θεάτρου με σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις. Είμαι  επίσης θεατρολόγος-σκηνοθέτης κι εισηγήτρια μαθημάτων «Δημιουργικής Γραφής» και Θεάτρου. Από τα ιδρυτικά μέλη της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας Puzzlemusik https://www.facebook.com/puzzlemusik.label και της Ομάδας θεάματος «Η Άλλη Πλευρά». Και φυσικά  μαμά δύο αγοριών, εννιά κι εφτά χρονών που μου άλλαξαν τη ζωή προς το ομορφότερο κι ουσιαστικότερο.

 

Στιγμιότυπο 2015-01-02, 11.23.53 μ.μ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s