May I have a cup of … Τι?? #8

My Dears,

Αυτή τη φορά δεν σας έχω ανταπόκριση από τη Μ. Βρετανία, αλλά από την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα. Ο Αντώνης Τακτικός, πολύ αγαπημένος φίλος , νέος ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας VOLT, ξεκλέβει λίγο χρόνο για μια συνέντευξη-αστραπή λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας τους δουλειάς στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ:

Αντώνη είσαι νέος, ανερχόμενος και ταλαντούχος ηθοποιός. Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το θέατρο?

Από πάρα πολύ μικρή ηλικία παρακολουθούσα – έβλεπα θέατρο και ήταν πάντα όνειρό μου. Στα 24 αποφάσισα να γραφτώ σε δραματική σχολή και να αλλάξω τα επαγγελματικά μου σχέδια. Νομίζω πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο πέρα από αυτό.

tonino1

Πες μας λίγα λόγια για τους VOLT: Πότε και πώς ξεκίνησε η ομάδα?

Η ομάδα λειτουργεί επαγγελματικά τα τελευταία τρία χρόνια. Ξεκίνησε μετά από πολλή σκέψη και κόπο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα καλλιτεχνών που πέρα από την ηθοποιία να καταπιάνεται και με άλλα πράγματα –σκηνοθεσία, σκηνογραφία, μουσική, κλπ-  Έχουμε ήδη δύο δουλειές στο ενεργητικό μας και αισίως προχωράμε με την καινούργια μας παραγωγή ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ

Πώς σας προέκυψε το όνομα VOLT?

Έχει δύο έννοιες.  VOLT είναι η καλλιτεχνική μας “τάση”, το καλλιτεχνικό “ρεύμα”, αλλά και αρχικά της φράσηςVisionOfLifeTemporary (κανονικά βέβαια είναι η μονάδα μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά μας φάνηκε αστείο και όμορφο)

VOLT1

Μετά την περσινή επιτυχία του «’Αντρα με την Πουά Γραβάτα» συνεχίζετε φέτος δυναμικά με «Χοντρούς Άντρες με Φούστες». Με τι κριτήρια γίνεται επιλογή του κάθε έργου?

Ό,τι επιλογές γίνονται είναι μετά από μεγάλη σκέψη. Τόσο στο να είναι ένα δυνατό κείμενο που έχει να πεί πράγματα αλλά και στο να μας προκαλεί κάθε φορά να πάμε λίγο παραπέρα. Αυτή τη φορά βέβαια ομολογώ πως δεν πήγαμε απλά λιγάκι παραπέρα, ήταν τεράστιο στοίχημα και από καλλιτεχνικής τουλάχιστον άποψης μπορώ να πώ πως ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Ελπίζουμε να το αγαπήσει και ο κόσμος όσο εμείς.

Θα μας πείς τι ρόλο παίζουν τελικά όλα αυτά τα παπούτσια στην παράσταση?

Αν και μου ζητάς να προδώσω πολλά θα πω μόνο ότι η μητέρα μου στο έργο είναι μανιώδης με τα παπούτσια. Τα αγοράζει, τα συλλέγει, είναι το νόημα της ζωής της κι εγώ -με τον τρόπο που θα δείτε- την βοηθώ στο να τα αποκτήσει.

VOLT2

Στη σκηνή όλοι βλέπουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς σας ώς ομάδα. Τι γίνεται όμως στα παρασκήνια? 

Σίγουρα είναι ομαδικό το αποτέλεσμα. Και πάνω στη σκηνή και πίσω από αυτήν. Για το συγκεκριμένο έργο εργάστηκαν και εργάζονται μία ομάδα δέκα ατόμων -μπορεί και παραπάνω- για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η παρασκηνιακή δουλειά είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της σκηνικής . Οι πρόβες διήρκησαν 5 μήνες και η κούραση ήταν μεγάλη.Αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό ακριβώς που θέλαμε.

VOLT

Η θεατρική πρόταση του Callformom λοιπόν αυτή τη σεζόν είναι Χοντροί άντρες με φούστες (Fatmeninskirts), μία τραγική κωμωδία του ΝickySilver, από το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 στο Θέατρο Αλκμήνη.

Και φυσικά καταφέραμε να «τσιμπήσουμε» μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Κυριακής, 1 Φεβρουαρίου 2015, φιλική προσφορά της ομάδας VOLT για μια τυχερή και θεατρόφιλη mom!

Απλώς κάντε 1) Like στη σελίδα μας στο Facebook,

Like & Share στο post του άρθρου στο Facebook και αναμείνατε την κλήρωση...

Η τυχερή θα ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα το βράδυ της Πέμπτης 29/01/2015

Μην μου ανησυχείτε, θα σας κρατάω ενήμερες…

Cheers!

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s