Με αφορμή μία πορεία στο κέντρο της πόλης

Περνούν οι μέρες για τις γιορτές των Χριστουγεννων. Η πόλη έχει αστράψει με τους αντίστοιχους στολισμούς- προς το παρόν. Θέλω να σας δείξω αυτά που βλέπουν οι επισκέπτες, τα δέντρα, τα πλουμίδια, τις φωταγωγίες. Μία μόνο εικόνα όμως μου έρχεται συνέχεια στο μυαλό. Είναι αυτά τα μάτια του Ερικ Γκάρντερ, σε μια αφύσικη κλίμακα να ξεπηδούν από ένα πλήθος κόσμου στην 6η λεωφόρο.

Η πόλη σε μια σπάνια στιγμή γέμισε με 50.000 κόσμο- 25.000 κατά την αστυνομία. Για να φωνάξουν για το τέλος της αστυνομικης βίας, τους ανόητους και αδιανόητους θανάτους που σκορπούν. Για να προλάβουν την έξαρση ενός υπόγειου ρατσισμού προς πάσαν μη λευκή φυλή και να δηλώσουν το τέλος της ανοχής.

Σκεφτείτε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων- άμα ανήκετε στους θρήσκους. Σκεφτείτε έστω το τέλος μιας χρονιάς και την προσμονή μιας καινούργιας, εσείς οι υπόλοιποι.

Ελπίδα.

Η πόλη έζησε μια στιγμή ελπίδας και χαίρομαι που πήρα τον 4μηνο γιο μου σε αυτή τη μεγαλειώδη πορεία-διαμαρτυρία, σηκώσαμε πλακάτ και ξεσηκώσαμε με τις φωνές μας. Και χαίρομαι που έχω γνωρίσει προσωπικά τον καλλιτέχνη JR και την αγαπημένη ομάδα του που με την τέχνη και ματιά τους δημιουργούν ξεχωριστές εικόνες που σου μένουν στο μυαλό για καιρό.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ece/75092445/files/2014/12/img_4829-0.png

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ece/75092445/files/2014/12/img_4830-0.png

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ece/75092445/files/2014/12/img_4833.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s