May I have a cup of … Τι?? #6

My Dears,

Μια μαμά από το Νότιο Λονδίνο έμεινε άναυδη την περασμένη βδομάδα όταν το προσωπικό του πολυτελούς ξενοδοχείου Claridge’s της ζήτησε να σκεπαστεί με μια μεγάλη πετσέτα φαγητού την ώρα που θήλαζε.
Η κυρία Lou Burns βρισκόταν στο καφέ του ξενοδοχείου για να πάρει το απογευματινό της τσάι με την μητέρα και την αδελφή της και μόλις είχε αρχίσει να θηλάζει την 12 εβδομάδων κόρη της, όταν της ζητήθηκε να καλυφθεί με μια πετσέτα για να “μην θίξει” τους υπόλοιπους πελάτες.
Όπως είπε η ίδια σε τοπική εφημερίδα: “Δεν είχαμε καν παραγγείλει ακόμη όταν ο σερβιτόρος ήρθε τρέχοντας με την πετσέτα και μου είπε ότι σύμφωνα με την πολιτική του Claridge’s οι θηλάζουσες μητέρες οφείλουν να καλύπτονται”.

Claridge_3125017b.jpg

Photo by Lou Burns_Twitter

Παρότι κανείς από τους άλλους πελάτες δεν είχε πρόβλημα και η ίδια ήταν διακριτική, ο προϊστάμενος επέμενε. Μόνο όταν το μωρό άρχισε να δυσανασχετεί κάτω από την “κάλυψη”, της επέτρεψαν να την βγάλει.
Σε απάντηση όλων αυτών, μητέρες-μέλη του οργανισμού “Free to Feed” διαμαρτυρήθηκαν αυτό το σαββατοκύριακο έξω από το ξενοδοχείο με μαζικό θηλασμό.

photo PA2photo PA3

 

 

 

 

 

 

Photo from metro.co.uk

Η ιδρυτής του οργανισμού, Emily Slough, δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά αποθαρρύνουν τις γυναίκες από το θηλασμό και πως θα πρέπει επιτέλους να μάθει ο κόσμος ότι απλά πρόκειται για κάτι το φυσικό.
Εκπρόσωπος του Claridge’s αργότερα είπε “φυσικά κι επιτρέπουμε τον θηλασμό στο ξενοδοχείο, απλά ζητάμε από τις πελάτισσές μας να είναι διακριτικές”.

photo PA

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πώς στη σημερινή κοινωνία, που η έκθεση στο γυμνό και τη βία είναι μέρος της καθημερινότητας, η θέα ενός άλλου ανθρώπινου όντος που τρέφεται είναι ταμπού.. Εσείς μπορείτε να μου το εξηγήσετε παρακαλώ?

Μην μου ανησυχείτε, θα σας κρατάω ενήμερες…

Cheers!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s