Παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών

Τέλος Νοέμβρη.

Παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών στην Βόρεια Αμερική.

Από το 1621, οι πρώτοι άποικοι της Αγγλίας ευχαριστούν το Δημιουργό για το τέλος της σοδειάς και τους καρπούς της. Από τότε, η παράδοση αυτής της γιορτής θέλει τις οικογένειες να μαζεύονται στο πατρικό σπίτι και να γευματίζουν με κύριο πιάτο γεμιστή γαλοπούλα στο φούρνο, πατάτες και ποικιλία από πίτες -κολοκύθας, μήλων, καρυδιών.

        Screen Shot 2014-11-26 at 11.04.50 PM IMG_6151

Μία γαλοπούλα ωστόσο θα έχει την τιμητική της. Αυτή που ο πρόεδρος της χώρας θα της απονέμει χάριν και θα έχει μία ακόμη ευκαιρία στη ζωή.

                  cheese (Getty Image)

Το πρωί της γιορτής, στη Νέα Υόρκη από το 1924, το πολυκατάστημα Macy’s θα γεμίσει κεντρικές αρτηρίες του Manhattan με τεράστια φουσκωτά μπαλόνια σε άρματα και ακολουθία από μαζορέτες και μουσικές σε μία πολύχρωμη και πολύβοη παρέλαση τριών ωρών. Γνωστές παιδικές μορφές και ήρωες συναγωνίζονται για να κερδίσουν τις εντυπώσεις του πλήθους που μαζεύεται από πολύ πρωί και στο τέλος ένας Αι-Βασίλης σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων προετοιμασιών και φυσικά των αγορών. Είναι μία εμπειρία που αξίζει να δει κανείς μία φορά για να θαυμάσει τα φουσκωτά, χωρίς προκατάληψη όμως για την επιλογή των πρωταγωνιστών της παρέλασης και τα κρυμμένα (ή μη) εμπορικά μηνύματα.

         IMG_6137 IMG_6113

Παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών στην Βόρεια Αμερική. Κάθε χρόνο, η γιορτή πέφτει την τέταρτη Πέμπτη του μήνα. Γιατί η επόμενη μέρα είναι Παρασκευή και αργία για τους περισσότερους εργαζόμενους, και με γεμάτες τις κοιλιές και αποθέματα φαγητού στο ψυγείο, τρέχουν όλοι στα μαγαζιά για τις μεγάλες ευκαιρίες που έχουν να προσφέρουν οι περισσότεροι καταστηματάρχες. Την ονομάζουν “Μαύρη Παρασκευή”- Black Friday.

gobble

Παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών στον 42ο όροφο. Κοιτώ το πρώτο χιόνι του χειμώνα από το παράθυρο και νοιώθω καλά που ξέρω ποιούς να ευχαριστήσω και πώς. Χωρίς να χρειαστεί να μαγειρέψω ένα πουλί ή να βγω στα μαγαζιά προς εξαγοράν των σχέσεως μου.

Και του χρόνου.

Ν.Σ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s