May I have a cup of … Τι?? #4

My Dears,

Ο Euan MacDonald διαγνώστηκε με τη νόσο των κινητικών νευρώνων(MND) πριν από δέκα χρόνια και βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο τα τελευταία τέσσερα. Οι επισκέψεις του σε εστιατόρια, μουσεία, ξενοδοχεία κ.α. δυσκόλεψαν πάρα πολύ, καθώς δεν μπορούσε να γνωρίζει πού υπήρχε πρόσβαση ΑΜεΑ.

Με την βοήθεια λοιπόν της αδελφής του, Kiki, έστησε τον Οδηγό του Εύαν (Euan’s Guide), μια ιστοσελίδα της οποίας οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν κριτικές για τουριστικές και μη τοποθεσίες και την προσβασιμότητά τους.

Photo from euansguide.com

 

 

 

 

 

 

 

Photo euansguide.com

Όπως είπε ο ίδιος: “Πολλά άτομα με αναπηρίες γνωρίζουν ωραία μέρη να επισκεφθούν, αλλά η πληροφόρηση αυτή δεν διαδίδεται με αποτέλεσμα να προσπαθεί ο καθένας μόνος του να τα ανακαλύψει εκ νέου. Ελπίζουμε με την πλατφόρμα αυτή να αρχίζει ο κόσμος να μοιράζεται τις πληροφορίες κι εμπειρίες του κι έτσι να βοηθηθούν όλο και περισσότεροι στο να βγαίνουν συχνότερα έξω. ”

Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί κριτικές για 600 τοποθεσίες από άτομα με αναπηρία σε 250 βρετανικές πόλεις κι επιπλέον 400 κριτικές από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Έξι άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή για τον Οδηγό, συμπεριλαμβανομένης και της αδελφής του Kiki MacDonald, η οποία πρόσφατα παραιτήθηκε από τη δουλειά της στη διαχείριση επενδύσεων για να αφοσιωθεί στο εγχείρημα για το οποίο έχει τόσο πάθος.

Photo from euansguide.com

 

 

 

 

 

 

Photo euansguide.com

Η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας και των εφαρμογών για smartphones χωρίς διαφημίσεις, καθώς χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την οικογένεια MacDonald.

Το Euan’s Guide έχει δεχθεί επιδοκιμασίες από τον JK Rowling, του οποίου η μητέρα έπασχε από πολλαπλή σκλήρωση, αλλά και από τον καθηγητή Stephen Hawking ο οποίος, σαν τον Euan, πάσχει από MND.

 

Μην μου ανησυχείτε, θα σας κρατάω ενήμερες…

Cheers!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s