Σκέψεις από τον 42ο όροφο #1

Γειά σας.

‘Οταν η Εβίτα με προσκάλεσε να απαντήσω τις 5 ερωτήσεις που θέτει σε Ελληνίδες μαμάδες, ξαφνιάστηκα που με θυμήθηκε και παράλληλα αγχώθηκα για τις απαντήσεις μου. Έχοντας αυτογνωσία, φοβήθηκα μην και είμαι πολύ “αλλού”, φευγάτη, εκκεντρική, “αναρχοαυτόνομη¨ όπως θα με αποκαλούσεί ο πατέρας μου.

Και πραγματικά είμαι αλλού. Είμαι στον 42ο όροφο μιας πολυκατοικίας των 48 ορόφων. Στη Νέα Υόρκη. Με φόντο τον Πύργο της Ελευθερίας, το ολοκαίνουργιο τοπόσημο της πόλης, εκεί που ορθόνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι. Με δανεικά φώτα από το κτίριο-έμβλημα Empire State και τους 103 ορόφους του. Με θέα το μεγαλύτερο από το νότιο μέρος του Manhattan και τον ποταμό Hudson εκ των δύο πλευρών του.

         IMG_3660

Από εδώ, θα σας ανοίγω το παράθυρο της πόλης, να ρίχνετε μια ματιά σε αυτή τη μεριά του κόσμου. Να δείτε μια πόλη στην πραγματική της διάσταση, λίγο λιγότερο ασταφτερή, λίγο περισσότερο πραγματική από τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές. Μία πόλη που έχει ψυχολογικά προβλήματα, οιδιπόδεια σύνδρομα και κοινωνικά αδιέξοδα αλλά και την έξαψη και ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού, την λαχτάρα και την ελπίδα του Αμερικάνικου Ονείρου. Με τα μάτια ενός κατοίκου που θέλει ένα σπιτικό, κι όχι ενός περαστικού τουρίστα που θα σαγηνευτεί από τα λαμπερά φώτα της Times Square.

Και για να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα σ’αυτήν την υπερατλαντική σχέση μας, θα σας εκμυστηρευτώ εξ’αρχής πως η Νέα Υόρκη κοιμάται τα βράδυα κι άστε τους άλλους να λένε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λέγομαι Νατάσα Στραγαλινού και ακολούθησα τον σύντροφό μου σε νέες περιπέτειες στη Νέα Υόρκη, αφήνοντας πίσω το Λονδίνο. Η κίνηση αυτή με οδήγησε να σταματήσω το αρχιτεκτονικό επάγγελμα και να γίνω μια Τζάκυ Ο. πίσω από τις επιτυχίες του συζύγου μου και μια χαρούμενη μαμά του γιου μας Φρίξου.

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s