May I have a cup of … Τι?? #1

XmasTree1

My Dears,

Τρίγωνα, κάλαντα μες στη (Λονδρέζικη) γειτονιά… Και η εορταστική σεζόν ξεκίνησε λοιπόν από το Covent Garden του Λονδίνου με το «άναμμα» του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 4 Νοεμβρίου. Εδώ βέβαια η χριστουγεννιάτικη φρενίτιδα ξεκινάει από τέλη Αυγούστου με τις πρώτες προσφορές σε εποχιακά είδη κι εργοδότες (αλλά και ιδιώτες) να κάνουν κρατήσεις για χριστουγεννιάτικα πάρτυ και γεύματα, από Νοέμβρη όμως με το Halloween πλέον να έχει βγει από τη μέση κηρύσσεται η επίσημη έναρξη!

Στην διάσημη λοιπόν πλατεία του Λονδίνου οι ετοιμασίες άρχισαν νωρίς για την τελετή με πάνω από 50.000 κόκκινα και λευκά φωτάκια να κρεμιούνται στο ύψους 20 μέτρων δέντρο κι έναν ολοζώντανο τάρανδο να καταφθάνει συνοδεία ξωτικών, δημιουργώντας ένα μικρό χαμό. Εκτός από τον ζωντανό όμως συγγενή του Ρούντολφ, το Covent Garden στολίστηκε και με έναν ασημένιο τάρανδο ύψους περίπου 6.5 μέτρων.

XmasTree2

Αν και το κρύο έχει ξεκινήσει να τσούζει και το ψιλόβροχο επίσης δεν έλειπε (κλασσικά), η καταστόλιστη πλατεία γέμισε κόσμο και ομπρέλες το βράδυ της τελετής. Την ατμόσφαιρα ζέστανε με την εμφάνισή της η Χορωδία Νέων του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της οποίας άρχισε να «χιονίζει»! Επίσης γνωστή αλυσίδα donuts προσέφερε δωρεάν αναμνηστικά κεράσματα γλασσαρισμένα σε χριστουγεννιάτικα χρώματα, γιαμ!

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν κάθε Σάββατο να επισκέπτονται και να ταϊζουν τον τάρανδο του Άη-Βασίλη (θα τον σκάσουν τον καημένο!), ενώ μια εορταστική κατασκευή Lego θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες.

Rudolf_CovG

Αυτά για αρχή μόνο και ποιος μας σταματάει τώρα που αρχίσαμε! Μην μου ανησυχείτε, θα σας κρατάω ενήμερες…

Cheers!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s