Κατερίνα Λάμπρου

 

10325521_10203398152729869_6454562979646365931_n

Callformom: Μία τέλεια μαμά πως είναι?

Catherine: Ο όρος τέλεια μαμά δεν υφίσταται. Αν θα πρέπει να περιγράψω την ιδανική μαμά σύμφωνα με εμένα θα ήταν αυτή που προσπαθεί να είναι δίπλα στα παιδιά της όταν την έχουν ανάγκη. Ιδανική μαμά είναι αυτή που τα έχει βρει με τον εαυτό της και δεν προσπαθεί να καλύψει μέσα από τα παιδιά της δικές ανασφάλειες και τα δικά της απωθημένα. Αυτή που προσπαθεί κάθε μέρα να μεταδώσει θετική ενέργεια και αξίες στα παιδιά της.

Callformom: Προσωπικός χρόνος υπάρχει?

Catherine: Προσωπικός χρόνος για μια εργαζόμενη μαμά με δυο παιδιά είναι από ανύπαρκτος ως ελάχιστος. Προσωπικά προσπαθώ να βρω λίγο χρόνο για να βγω ένα βράδυ με φίλους, να πάω σινεμά, να κάνω κάτι για εμένα. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ώρες βρίσκονται πάρα πολύ δύσκολα πια μέσα στην εβδομάδα καθώς τα ωράρια και οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες. Το ωραίο είναι ότι πλέον μπορώ να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν τα οποία είχα αμελήσει, και τώρα που τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει μπορούμε να παίξουμε ένα επιτραπέζιο όχι τόσο παιδικό, να διαβάσουμε ένα ωραίο βιβλίο, να δούμε μια καλή ταινία κ τόσες άλλα διασκεδαστικες δραστηριότητες!

Callformom: Πόσες φορές το χρόνο φοράς ψηλοτάκουνα?

Catherine: Τα ψηλοτάκουνα πια είναι μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Προτιμώ τα flat παπούτσια ή με μέτριο τακούνι. Το καλό είναι ότι η δουλειά δεν απαιτεί ιδιαίτερο dresscode οπότε καταλήγω πάντα σε πιο άνετες επιλογές.

Callformom: Ποιό είναι το αγαπημένο σου ρούχο?

Catherine: Δεν έχω ένα συγκεκριμένο ρούχο που είναι το αγαπημένο μου. Γενικά αγαπημένα μου ρούχα είναι τα άνετα φορέματα όχι απαραίτητα τα συνηθισμένα όμως. Λατρεύω γενικά τα ρούχα της εταιρίας “nice things” που ταιριάζουν περισσότερο στον τρόπο που μου αρέσει να ντύνομαι.

Callformom: Γράψε μας μία αγαπημένη συνταγή

Catherine: Αγαπημένη συνταγή για μένα είναι αυτή που μοιράζομαι στην κουζίνα είτε με την οικογένειά μου είτε με τους φίλους μου. Γενικά λατρεύω να μαγειρεύω και ιδιαίτερα όταν έχω κόσμο για να το απολαύσει μαζί μου. Μου αρέσει όλη η διαδικασία και γενικά η κουζίνα με ηρεμεί. Αν θα έπρεπε να πω μία αγαπημένη είναι το ριζότο με μανιτάρια.

Είμαι η Κατερίνα Λάμπρου, μαμά δύο αγοριών 6,5 και 9,5 ετών. Συνιδρύτρια των mamadesmpampades.gr, mikroimegaloi.gr και προσφάτως και του nannuka.gr. Όλα έχουν κοινό γνώμονα το παιδί και την διευκόλυνση των οικογενειών για την κάλυψη των αναγκών τους. Όντας η ίδια μαμά και με μεγάλη εξοικίωση στο διαδίκτυο από παλιά ανακάλυπτα πολλά σημεία στα οποία η Ελλάδα ήταν πολύ πίσω σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως σε σχέση με την Αμερική. Όταν έψαχνα να βρω πληροφορίες από τα αρχικά στάδια της πρώτης μου εγκυμοσύνης δυσκολεύτηκα πολύ στο να βρω αυτό που ζητούσα από ελληνικές ιστοσελίδες και ότι έβρισκα ήταν αμφιβόλου ποιότητας χωρίς κανένα φίλτρο. Η μητρότητα και οι ανάγκες που προκύπτουν μέσα από αυτή ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσω να ασχολούμε με τον χώρο του διαδικτύου. Αυτό με διευκολύνει ακόμη και σήμερα όμως στο να μπορώ να εργάζομαι με ευελιξία ώστε να μπορώ να είμαι ταυτόχρονα και μαζί με τα παιδιά μου τις ώρες που με έχουν ανάγκη κάτι που τα πρώτα χρόνια δεν ήταν καθόλου εφικτό καθώς τα ωράριά μου ως σύμβουλος επιχειρήσεων ήταν απαγορευτικά για μια μαμά. Ένα πρόβλημα υγείας που προέκυψε με έκανε να αλλάξω στάση ζωής και να επαναπροσδριορίσω τις προτεραιότητές μου καθώς και τα πράγματα τα οποία έχουν αξία στην καθημερινότητά μου.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s