Κέλλυ Σώκου

Screen Shot 2014-10-17 at 7.41.40 π.μ.

Callformom: Μία τέλεια μαμά πως είναι?

Kelly: Η τέλεια μαμά είναι η μαμά μας μέχρι τα 10 μας περίπου. Και αυτή είναι η μοναδική εικόνα της. Μετά ο μύθος καταρρίπτεται για τα καλά. Όταν μάλιστα γίνεσαι εσύ μαμά, τότε καταλαβαίνεις πως εξ ορισμού η έννοια είναι ασύμβατη με την τελειότητα. Κι αυτό μόνο λυτρωτικό μπορεί να είναι.

Callformom: Προσωπικός χρόνος υπάρχει?

Kelly: Τον προσωπικό χρόνο τον επινοείς. Κλισέ ξεκλισέ, ισχύει. Τον πρώτο χρόνο μπορεί να λούζεις τα μαλλιά σου ξεχωριστά και άλλη ώρα να κάνεις ντους. Τον δεύτερο να ξυπνάς λίγο πιο νωρίς και να κλείνεσαι στην τουαλέτα με περιοδικά, βιβλία, τάμπλετ, καλλυντικά, μανό και σεσουάρ. Τον τρίτο να ξεκλέβεις μισή ώρα από τη δουλειά και μισή από το σπίτι για να πας για μπίρα (και όχι για μπίρες). Τον τέταρτο, που θεωρητικά κοιμάται νωρίς χάρη στο σχολείο, μπορείς και να μαγειρέψεις ένα ολόκληρο φαγητό χωρίς να το κάψεις, να διαβάσεις 3 κεφάλαια από ένα βιβλίο, να γράψεις ένα άρθρο χωρίς να σε διακόψει κανένας, να δεις και μια ταινία (βαριά). Προσοχή, θα το πληρώσεις με τις απανωτές ιώσεις που φιλοδοξούν να πάρουν πίσω όλο αυτό που έχτισες με πολλή τέχνη και μεράκι. Και κάπως έτσι βρίσκεσαι συνεχώς να ψάχνεις πώς θα επινοήσεις χρόνο – θέλει κι αυτό τον χρόνο του.

Callformom: Πόσες φορές το χρόνο φοράς ψηλοτάκουνα?

Kelly: Καμία (και δεν θέλω να το συζητήσω).

Callformom: Ποιό είναι το αγαπημένο σου ρούχο?

Kelly: Εκτός από το τζιν μου παντελόνι – αυτό που είχα προτού γεννήσω και μου κάνει ξανά – κάθε next ρούχο που σχεδιάζω να πάρω.

Callformom: Γράψε μας μία αγαπημένη συνταγή

Kelly: Καγιανά. Δεν πιστεύω να χρειάζεστε τη συνταγή…

Είμαι η Κέλλυ Σώκου, μαμά της 3χρονης Γιόννας. Αν μας δεις στον δρόμο μαζί, θα μας ξεχωρίσεις επειδή μπορούμε να κινούμαστε με χαρακτηριστική βραδύτητα, όταν όλα γύρω μας τρέχουν. Βιαστήκαμε μόνο μια φορά στη ζωή μας, όταν γεννήθηκε πρόωρα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε και το 31ebdomades.blogspot.com. Κατά τα άλλα γράφω στα περιοδικά και μου αρέσει να κολυμπάω.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s