Μαρία Παύλου

 

974398_10152348376897617_2056947590_n

Callformom: Μία τέλεια μαμά πως είναι?

Maria: Τέλεια μαμά;;;; αν ρωτάς εμένα δεν υπάρχει!!!
Αν ρωτήσεις τα παιδιά όμως, πάντα η δική τους μαμά είναι η καλύτερη μαμά νομίζω …. άσχετα αν μεγαλώνοντας μπαίνει κι αυτή στο “κάδρο” της επαναστατικής κριτικής τους.
Η μαμά είναι άνθρωπος και κάνει λάθη, έχει αδυναμίες, δύσκολες στιγμές, μπορεί να κλάψει και να φωνάξει, να είναι άδικη ή υπερβολική.
Αλλά πάντα μία μαμά είναι ΕΚΕΙ!!! για να ακούσει τα παιδιά της, να θαυμάσει τις δημιουργίες τους, να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, να τα φιλήσει, να τα αγκαλιάσει, να τα περιποιηθεί, να τα φροντίσει, να γελάσει και να παίξει μαζί τους…. ΝΑ ΤΑ ΑΓΑΠΑΕΙ !!!

Callformom: Προσωπικός χρόνος υπάρχει?

Maria: Προσωπικός χρόνος δεν υπάρχει … απλά τον δημιουργείς ανάλογα με τις ανάγκες σου. Άλλοτε για να ταξιδέψω με ένα βιβλίο. Άλλοτε για να εκτονωθώ είτε περπατώντας είτε δημιουργώντας. Άλλοτε για να κάτσω απλώς και να πω δυο κουβέντες με τον Νίκο (τον άντρα μου).

Callformom: Πόσες φορές το χρόνο φοράς ψηλοτάκουνα?

Maria: Ποτέ. Δεν συμφιλιώθηκα ποτέ μαζί τους.

Callformom: Ποιό είναι το αγαπημένο σου ρούχο?

Maria: Κάθε τι ριχτό είναι στα αγαπημένα μου. Μαζί με φόρμες, φορέματα και άπειρα παράξενα και πολύχρωμα αξεσουάρ

Callformom: Γράψε μας μία αγαπημένη συνταγή

Maria: Του άντρα μου ή δική μου;;; Στο σπίτι μας μαγειρεύει ο μπαμπάς. Όχι ότι δεν ξέρω, άλλωστε είμαι κόρη μάγειρα. Απλώς δεν μου αρέσει. Μαγειρεύω όταν δεν έχω άλλη επιλογή. Το έχω αφήσει για το Νίκο που αποτελεί την ύψιστη δημιουργική του ενασχόληση.
Παρ’ όλα αυτά … διαπρέπω στη γαριδομακαρονάδα και στο τας με μοσχάρι.
Δεν μου αρέσει το βούτυρο στην κουζίνα, οπότε μόνο με ελαιόλαδο τσιγαρίζω το κρέας και μετά με μπόλικη ντομάτα το κάνω κοκκινιστό για να συνοδευτεί με μακαρόνια, πατάτες ή ότι άλλο. Όσο για τις γαρίδες πρώτα τις βράζω, τις καθαρίζω και μετά τις τσιγαρίζω κι αυτές. Στο νερό που τις έχω βράσει όμως ρίχνω και βράζω τα συνοδευτικά. Κρατούν γεύση και μυρωδιά αλλά είναι λίγο βαρύ.

Γεννήθηκα το Δεκέμβριο του 1971 στα Εξάρχεια. Μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας στο οινομαγειρείο του πατέρα μου έχοντας όνειρο να γίνω δημοσιογράφος για να ταξιδεύω. Κατάφερα το ένα κομμάτι. Έγινα δημοσιογράφος χωρίς τα ταξίδια. Έχω δύο παιδιά, την Αδαμαντία που είναι 6 χρονών και τον Γιώργο που είναι 1 έτους. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από τις χειροποίητες δημιουργίες μου otinanai.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s